woensdag 31 oktober 2012

Dekens naaien

Behalve dekens haken, kun je dekens natuurlijk ook naaien.

Een lieve mevrouw doneerde 3 tassen vol wol en stoffen voor de actie.
Dit werd verdeeld onder een aantal handwerkers, zodat we voor de 
eerstvolgende reis nog mooi een aantal dingen ervan konden maken.

Zo heb ik een deel van de stoffen gebruikt om 3 dekens in elkaar te naaien.
Ik had net een nieuwe naaimachine en vond dit een mooie gelegenheid om 
die eens uitgebreid uit te proberen. 


Tussen de stoffen zat een heel lief stofje met olifantjes erop. Het was niet zoveel, maar genoeg om er 4 stroken van te knippen. Eigenlijk dacht ik die te gebruiken om 1 deken te maken, maar bij nader inzien kon ik er zelfs 2 dekens van maken. In combinatie met wat zwarte stof werden het leuke dekentjes. De dekentjes lijken erg op elkaar, maar om toch onderscheid te maken, 
heb ik verschillende siersteken gebruikt om de deken door te stikken. 
(kon ik mooi verschillende steken van mijn naaimachine uitproberen)


Uit de tas met stoffen haalde ik ook een flinke lap met zebraprint erop. De stof was lekker zacht en warm en dus uitermate geschikt om een deken van te maken. Samen met wat roze en zwarte vlakken heb ik er een leuke deken van weten te maken. (hij werd leuker dan ik had bedacht van tevoren) 


Ik ben niet een heel ervaren naaister en had best veel moeite om de hoeken van de dekens netjes af te werken. Dus naaitips zijn van harte welkom. Ik hoop namelijk in de toekomst nog meer dekens en zo in elkaar te naaien. 

dinsdag 30 oktober 2012

Granny strepen deken


Behalve de muts en sjaal waarover ik gisteren blogde, heb ik niet stilgezeten voor de actie. Zo is er bijvoorbeeld heel veel tijd gaan zitten in het maken van deze gestreepte deken. 

De Granny Squares kende ik al, maar de Granny strepen waren nieuw voor mij. Ik leerde hoe ik zo'n deken moest maken van dit filmpje:


In het filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe je de deken moet opzetten, 
welke steken je gebruikt, hoe je moet keren en van kleur wisselen.

Samen met het filmpje heb ik het begin gemaakt en na de eerste rij 
met stokjes kon ik de deken uit mijn hoofd afmaken.

Na het maken van de deken moest ik echt een haak-pauze nemen, want na anderhalve week bijna non-stop haken, deden mijn handen behoorlijk zeer.

Maar stilzitten... dat is er bij mij niet echt bij.
Morgen zal ik laten zien wat ik daarna met mijn tijd heb gedaan.

maandag 29 oktober 2012

Muts met sjaal haken

Mijn haren waren weer hard aan een knip-beurt toe (de gespleten punten waren niet meer te tellen), dus besloot ik daar maar eens tijd voor te nemen. Maar toen ik aankwam bij de kapper, hoorde ik dat er een kapster ziek was en dat de wachttijd kon oplopen tot meer dan een uur. 

Hmmm... wat zou ik doen? 

Heel toevallig kwam ik net bij een hobbywinkel vandaan en had daar 2 nieuwe haaknaalden op de kop getikt. De keus was dus snel gemaakt; ik liep even naar een winkel om de hoek om wat wol te kopen en teruggekomen bij de kapper begon ik aan een sjaal voor deze actie. Daar had ik geen patroon voor nodig en de rest van de materialen had ik nu bij de hand. De wachttijd was inderdaad ruim een uur, dus ik had een mooi beginnetje gemaakt tegen de tijd dat ik aan de beurt was. (de tijd vloog echt om) 

Thuisgekomen heb ik flink doorgehaakt en de sjaal was binnen een paar dagen af. Met een tweede bol wol haakte ik er een andere kleur rand aan. Diezelfde twee kleuren gebruikte ik vervolgens om deze muts van te maken. Samen is het een leuk setje geworden. Daar is vast een kindje heel blij mee!


vrijdag 26 oktober 2012

Jakobus - Week 10


Deze week heb ik weer veel geleerd tijdens de Bijbelstudie over Jakobus. 
Om het hier allemaal neer te schrijven zou te veel zijn, daarom heb ik één vers van de afgelopen week gekozen om te bespreken. 
Mocht je de rest ook willen lezen, bestudeer dan Jakobus 5 vers 1-12.

Ik wil het graag met jullie hebben over twee kleine woordjes: 'ja' en 'nee'.
Deze woordjes gebruiken we zó vaak, maar vaak denken we er helemaal niet bij na als we ze zeggen. Dan beloven we iets, door het toe te zeggen, maar even later zijn we het weer vergeten.
God vraagt van ons in de Bijbel (in Mattheüs 5:37 en Jakobus 5:12) dat we onze ja, ja laten zijn en onze nee, nee. We moeten dus doen wat we zeggen. Dat betekent dus dat we bewust 'ja' en 'nee' moeten zeggen.

Een paar maanden geleden vroeg een mevrouw bij mij in de kerk of ik haar wilde helpen. Haar Nederlands is niet zo goed en ze wilde dat haar zoontje goed Nederlands zou leren. Na wat overleg, besloten we met de Bas-boeken te gaan werken. Ik zou de verhalen, vragen, begrippen en taaloefeningen inspreken op de computer en daarnaast zou ik wat knutselwerkjes en werkbladen erbij zoeken, zodat zij er thuis met haar zoontje mee kon werken. Het voorbereiden van een thema uit zo'n boek is vrij tijdrovend en komt natuurlijk regelmatig terug. Maar ik besloot toch toe te zeggen. 
Onlangs begon ik te twijfelen of ik ermee door moest gaan. Op dit moment heb ik het namelijk vrij druk en richting december zal dat alleen maar drukker worden. Na het lezen van deze tekst, wist ik dat ik door moest gaan. Ik moet mijn ja, ja laten zijn. Maar om de druk richting december wat te verlagen, ga ik een aantal thema's achter elkaar voorbereiden, zodat ze genoeg materiaal heeft om tot januari ermee te kunnen werken. Zo kan ik toch mijn belofte nakomen, maar houd ik ook rekening met mijn eigen grenzen.

Natuurlijk kan het zo zijn dat je niet altijd je woord kunt nakomen. Ik denk dat het belangrijk is om dit tijdig aan te geven bij de andere partij. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is en kunnen er maatregelen getroffen worden. Door te doen wat je zegt, wordt je betrouwbaar voor een ander en kunnen anderen op je rekenen. Wees je daarom bewust van wat je zegt en dóe het dan ook.

donderdag 25 oktober 2012

Smoothies met noten

Ik heb al een tijdje niks meer over smoothies geschreven, maar dat betekent niet dat ik ze 
niet meer maak. Vorige week heb ik nog een 
nieuwe uitgeprobeerd, namelijk een smoothie 
met cashewnoten en bosbessen.

Het idee hiervoor komt uit 'The Rosedale Diet' 
van Ron Rosedale (blz. 230).

De smaak is in het begin wel even wennen, 
maar dat vond ik bij groene smoothies 
(smoothies met groenten) in het begin ook.

Dus binnenkort wil ik ook de smoothies met 
amandelen (blz. 223) of hazelnoten (blz. 241)
gaan uitproberen. 

Heerlijk al die gezonde vetten uit noten!

woensdag 24 oktober 2012

Stokbroodjes


Soms houdt je stokbrood over. Als het zelfgebakken stokbrood is, zitten daar meestal geen conserveermiddelen in. Dit is natuurlijk een groot voordeel, al wordt het stokbrood dan wel wat eerder oud. Maar dat is vanaf nu geen probleem meer!

Snijd het stokbrood in dunne sneetjes. Laat je fantasie de vrije loop gaan
en bedenk verschillende manier om je stokbroodje te beleggen.

Ideeën:
- vers geperste knoflook met olijfolie
- Italiaanse kruiden met olijfolie
- geraspte kaas
- bruschetta mix met olijfolie
- alleen olijfolie
- roomkaas

Doe de stokbroodjes ongeveer 10 minuutjes in een oven van 200 graden.
En klaar zijn je krokante stokbroodjes!

dinsdag 23 oktober 2012

Pompoensoep

Deze soep heb ik verzonnen tijdens het koken. Voor ik eraan begon, had
ik op internet wat ideeën opgedaan wat er allemaal in zo'n pompoensoep
zou kunnen, zodat ik geen al te rare combinaties zou gaan maken.


Dit is het resultaat geworden en hij was erg lekker (al zeg ik het zelf), 
dus zeker voor herhaling vatbaar.


Ontdoe 1 à 2 uien van hun jasje en snijd ze in kleine stukjes. Doe 2 eetlepels geklaarde boter in je soeppan als dit gesmolten is, voeg je de ui toe. Voeg nu ook 2 teentjes geperste knoflook toe. Schep het door en zet het daarna laag.

Neem een pompoen van ongeveer 1-1,5 kilo. Snijd deze met een groot mes open. Lepel de draden en pitten eruit. (de pitten kun je bewaren om in de lente in je tuin te planten) Snijd de halve pompoenen in repen, zodat je ze vervolgens gemakkelijk kunt schillen. Hak de geschilde pompoenrepen in kleine blokjes en doe ze in de pan erbij. 

Het water heb ik steeds kopsgewijs toegevoegd. Ik ben begonnen met eerst één (thee)kopje water, zodat de pompoen daar mooi in kon garen. Later heb ik nog een kopje water toegevoegd, samen met wat (bio)bouillonpoeder. 

Ondertussen heb ik wat kruiden toegevoegd, zoals zout, peper en nootmuskaat, maar je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken, bijvoorbeeld kaneel of kerrie wat ook goed combineert met pompoen.

De pompoen heeft minstens een half uur nodig om lekker helemaal gaar te koken. Als je van dunne soep houdt, kun je het met een staafmixer fijnmalen. Maar als je van dikke soep houdt (of je staafmixer heeft het begeven), dan kun je ook een stamper gebruiken (die je normaal voor stamppot gebruikt).

Ik heb hier ook nog een flinke eetlepel roomkaas doorheen geroerd. Dat maakt de soep iets romiger, maar om hem echt romig te maken, heb ik crème fraîche gebruikt. Dit heb ik eerst in een schaaltje gedaan en er een lepel hete soep aan toegevoegd. Nadat ik dit door elkaar had geroerd, heb ik het aan de pan toegevoegd.

Omdat de soep nog een beetje aan de dikke kant was, heb ik nog een kopje water toegevoegd en heb ik het nog even laten doorkoken.

Intussen schoof ik ook de zelfgemaakte stokbroodjes in de oven, zodat die mooi tegelijk klaar zou zijn met de soep. We hebben er echt van gesmuld!

En wil je weten wat je kunt doen met stokbrood wat overblijft?
Kom dan morgen terug, dan zal ik je laten zien wat ik ermee heb gedaan.

maandag 22 oktober 2012

Muizen haken

Na een weekje stilte hier op mijn blog ga ik probe-ren deze week weer elke (doordeweekse) dag wat te schrijven. Ik geloof dat ik nu al genoeg ideeën heb voor deze week, dus kom nog eens terug.

Om te beginnen kan ik nu eindelijk bloggen wat ik al weken wil, namelijk het kraamcadeautje wat ik voor een goede vriendin heb gehaakt.

Ik had het al eerder willen posten, maar omdat zij hier ook geregeld een kijkje neemt, durfde ik het risico niet te nemen dat ze het te vroeg zou zien.

Eerst had ik een heel ander kraamcadeautje in gedachten, maar dat pakte niet zo leuk uit als ik had verwacht. Dus die mag mee naar het baby-weeshuis in de Oekraïne
Maar dat betekende wel dat ik weer van voren af aan moest beginnen. Toen ik echter het boekje 'Gehaakte applicaties' in huis had gehaald, wist ik meteen wat het zou wor-den. Het muisje met die bloem zag er zo leuk uit!
Waarop ik de applicatie zou gaan maken, wist ik toen nog niet. Maar gaandeweg werd dat vanzelf ingevuld. Met een paar bloemetjes erbij werd het een hele leuke badcape.

Alleen toen ging ik rondneuzen op internet ... en kwam ik dit geweldige patroon van Pita de muis tegen bij Grietjekarwietje.  
Dat muisje pastte zo leuk bij het muisje dat ik al had, dat ik besloot Pita ook te gaan maken.

Het patroon was goed te volgen en al snel had ik allerlei lichaamsdeeltjes af. Alleen vergat ik om de oogjes erop te zetten voor ik het hoofd dichtmaakte... 
Omdat het ongeveer net zoveel werk zou zijn om mijn gehaakte hoofdje open te maken, heb ik toch maar een nieuw hoofdje gemaakt. Het eerste hoofdje had ik al afgewerkt en de draadjes afgeknipt, dus waar-schijnlijk zou het draad toch te kort zijn geweest.

Bij het nieuwe hoofd vergat ik niet de oogjes erop te maken en met de oren eraan werd het al een echte muis.

Toen het cadeautje hele-maal af was, heb ik nog een tijdje gewacht met inpakken. Zo kon ik er nog mooi naar kijken. 

Inmiddels is het dochtertje van mijn vriendin geboren en heb ik haar al mogen bewonderen. 

Ik geloof dat het cadeau-tje in goede aarde viel, dus het was alle moeite meer dan waard. Nou ja, moeite? Dat valt eigenlijk wel mee. Ik vond het juist leuk om eraan te werken. 
Oké, nog één foto dan...


De badcape heb ik gekocht (bij de Hema te verkrijgen). Eigenlijk staat er een andere applicatie op, maar die van mij heb ik er gewoon overheen genaaid. Daarvoor moest ik wel een extra bloemrandje aan de muis toevoegen, anders was hij niet groot genoeg. Maar de badcape had zo'n bijpassend randje, dat ik hem niet kon laten liggen.

vrijdag 12 oktober 2012

Jakobus - Week 9


~ Jakobus 4 vers 13-16 ~
'Welaan dan, gij, die zegt: Vandaag of morgen gaan wij op reis naar die en die stad, wij zullen er een jaar doorbrengen, zaken doen en winst maken. Gij, die niet eens weet, hoe morgen uw leven zal zijn! Want gij zijt een damp, die voor een korte tijd verschijnt en daarna verdwijnt. In plaats van te zeggen: Indien de Heere wil, zullen wij leven en dit of dat doen. Maar nu roemt gij in uw grootspraak; al zulk roemen is verkeerd.'
Wij mensen zijn vaak zo druk met allerlei plannen maken, dat we vergeten dat de uitvoering van die plannen niet in onze hand liggen, maar in God's hand. Daarmee wil ik niet zeggen dat het maken van plannen verkeerd is, maar dat we niet moeten vergeten om God erbij te betrekken. Wie weet heeft Hij wel hele andere plannen met ons leven. 

Wat er in de toekomst gaat gebeuren, dat weten wij niet. Daarom moeten we niet te hard erop rekenen dat alles gaat zoals wij zouden willen, maar erop vertrouwen dat God alles in Zijn hand heeft en het beste met ons voor heeft.

Onze tijd hier op aarde is maar kort. Een leven kan zo voorbij zijn. Dit is geen reden om steeds over onze schouder te kijken en bang te zijn voor de dingen die voor ons staan, maar het is juist een reden om de tijd die we hier zijn zo goed mogelijk te besteden. Ook al zijn we hier maar kort, we kunnen God's licht laten schijnen voor de mensen om ons heen.

'Als iemand weet goed te doen en het niet doet, is het hem tot zonde.'
~ Jakobus 4 vers 17 ~

Laten we daarom besluiten om onze tijd hier op aarde goed te benutten, 
naar elkaar om te zien, elkaar te helpen, ...
Er is zoveel nood in deze wereld, laten we niet onze ogen daarvoor sluiten,
maar (al is het misschien maar klein) een verschil te maken.

dinsdag 9 oktober 2012

Appel-speltmuffins

Deze muffins zijn zó lekker, die moet je echt eens proberen!

Deze muffins zijn heerlijk als ontbijt, 
maar natuurlijk kun je ze ook nemen als tussendoortje.

Droge ingrediënten:
- 200 gr. speltbloem
- 40 gr. havermout
- 10 gr. bakpoeder
- 70 gr. palmsuiker
- 0,5-1 tl. kaneel
- snufje zout
- noten en cranberries

Natte ingrediënten:
- 1,5 geraspte appels
- 2 geklutste eieren
- 0,8 dl. plantaardige olie
- 0,8 dl. ahornsiroop
- scheutje vanille extract

Neem 2 kommen. Mix in de ene kom de droge ingrediënten door elkaar en in de andere kom de natte ingrediënten. Schep het beslag in een muffinvorm en bak het gedurende 20-25 minuten op 175 graden.

Het originele recept komt van deze website. Ik had niet alle ingrediënten in huis, dus heb ik het recept aangepast. Daarnaast heb ik een muffinvorm voor 12 muffins. Het beslag van die website is voor ongeveer 18-20 muffins.

vrijdag 5 oktober 2012

Jakobus - Week 8


God belooft in Zijn Woord dat als wij tot Hem naderen, Hij tot ons zal naderen. We hoeven dus niet de hele kloof te overbruggen tussen Hem en ons. Sterker nog: Hij heeft Zijn Zoon gestuurd, zodat wij vrij kunnen zijn van zonden. In ruil daarvoor wil Hij een relatie met ons, met jou! Jij bent kostbaar in Zijn ogen en Hij wil tijd met je doorbrengen. Hij wil met je praten, naar je luisteren, je leiden, want Hij heeft het beste met je voor.

Daarom wil ik je uitdagen om iedere dag de tijd te nemen voor God. 
Lees in de Bijbel en leer over Hem en het plan dat Hij met je leven heeft.
Bid tot Hem, niet alleen maar om een verlanglijstje af te werken, maar om van hart tot hart met God te praten (en vergeet dan niet om ook te luisteren).
Neem iedere dag de tijd om te investeren in je relatie met God en ervaar wat een verschil het zal maken in je leven.

donderdag 4 oktober 2012

Citroenkoekjes

Meestal als ik koekjes bak met speltbloem, worden de koekjes erg droog en niet echt lekker.

Daar heb ik nu wat op gevonden: eerst de bloem goed zeven. Ik geloof dat ik het wel 2 of 3 keer heb gezeefd. Hierdoor haal je alle grovere deeltjes eruit. Ik weet dat die het gezondst zijn, maar de koekjes moeten natuurlijk wel lekker zijn, anders bak ik ze voor niks.

Het recept heb ik van speltwinkel.nl gehaald. Daar zijn nog veel meer recepten te vinden met speltmeel. Echt een aanrader voor wie liever spelt gebruikt dan tarwe. 

Ik heb het recept wel wat aangepast, daarom wil ik toch het recept delen.

Je hebt nodig:
- 125 gr. roomboter
- 125 gr. palmsuiker
- 2 eigelen
- citroenrasp van 1 citroen
- een beetje citroensap
- 250 gr. gezeefde (!) speltbloem
- 1 tl. bakpoeder
- 1 el. melk

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de roomboter in een pannetje.
Giet het daarna in een kom en voeg de palmsuiker toe.
Roer dit met een mixer, totdat het goed met elkaar vermengd is.
(tot je geen boter en suiker meer van elkaar kunt onderscheiden)
Voeg dan de eigelen, de citroenrasp en het citroensap toe.
Roer dit goed door elkaar.
Voeg dan de speltbloem, bakpoeder en melk toe.
Kneed dit tot je een mooi (een beetje plakkerig) deeg hebt.
Verdeel het deeg over de koekvorm en zet het in de oven.
Na ongeveer 12 minuten zijn de koekjes mooi bruin geworden.
Pas op dat de koekjes niet te lang in de oven staan.
De randjes worden vrij snel (te) bruin.

Tip:
Bewaar de koekjes in een goed afgesloten doos/koektrommel.
De koekjes blijven dan ongeveer 5 dagen lekker.
(als ze al zo lang in de trommel blijven, 
want waarschijnlijk zijn ze al eerder op.)

woensdag 3 oktober 2012

Slapen in een Sukkah

"(...) Op de vijftiende dag van deze zevende maand begint het Loofhutten-feest voor de Heere, zeven dagen lang. (...) en gij zult vrolijk zijn voor het aangezicht van de Heere, uw God, zeven dagen lang. Gij zult het als een feest des Heeren vieren zeven dagen in het jaar, het is een eeuwige inzetting voor uw geslachten. (...) Zeven dagen zult gij in de loofhutten wonen. (...)
~ Leviticus 23 vers 33-43 ~


Afgelopen zondagavond begon het Loofhuttenfeest.
In deze week is het de gewoonte van het Israëlische volk om in Loofhutten te wonen. Maar in Israël is het natuurlijk een beetje warmer dan hier in het koude, natte Nederland, dus hebben we er onze eigen draai aan gegeven.

In de Bijbel staat dat we zeven dagen in loofhutten moeten wonen.
Dus zeven dagen lang slapen wij in een geïmproviseerde loofhut.
Behalve slapen, hebben we er ook al gegeten en tijd doorgebracht, 
bijvoorbeeld door spelletjes te doen, te lezen, te haken, enz.

Omdat het voor het eerst is dat we het thuis vieren, zoeken we hierin nog onze weg. En al voldoet het misschien niet aan alle gangbare regeltjes rondom Loofhuttenfeest, ik denk dat het vooral om ons hart gaat.
Door het op deze manier te vieren, proberen we God te gehoorzamen.

Gezellig is het in elk geval, dus vrolijkheid alom hier in huis.












De Sukkah (loofhut) is gemaakt van pvc-buizen, als twee bogen in de hoeken van het bed gestoken. De twee bogen heb ik met een andere buis aan elkaar gekoppeld, zodat het een steviger geheel werd. Bij gebrek aan beter heb ik 2 vitrages er overheen gespannen. Maar een loofhut is natuurlijk niet compleet zonder loof (bladeren/takken van loofbomen). De kronkelwilg moest er daarom aan geloven en met wat Ty-wraps begon het al ergens op te lijken. Met een lampje en wat versieringen was de loofhut compleet. (Nu maar hopen dat de blaadjes aan de takken blijven zitten tot het einde van het feest.)












De ideeën voor een loofhut voor volgend jaar borrelen al rond in mijn hoofd.
Dus volgend jaar beginnen we waarschijnlijk wat eerder met de voorberei-dingen, zodat we tijd genoeg hebben om de spullen te verzamelen die we ervoor nodig hebben.

dinsdag 2 oktober 2012

Appel-honingcake met noten

Ja, ik weet het, de foto doet de cake geen eer aan,
maar ik durf te wedden dat je de cake lekker vindt. 
(mits je natuurlijk van appel, honing en noten houdt)

Dit is een cake die qua smaak eigenlijk niet kan mislukken.
Ook al valt hij uit elkaar, al is hij maar half gaar of juist aangebrand,
de smaak is eigenlijk altijd goed. (geloof me, ik heb ervaring met alledrie)

Je hebt nodig:
- 250 gr. roomboter (op kamertemperatuur)
- 175 gr. honing (of meer als je van heel zoet houdt)
vanille extract naar smaak
- 5 eieren
- 300 gr. bloem
- 1 bolle tl. bakpoeder
- snufje zout
- 2 à 3 appels
- 200 gr. gemengde noten (géén pinda's, dit zijn geen noten)
- 1 tl. kaneel

Bereiding:
Snijd de roomboter in blokjes en doe ze in een kom. 
Giet de honing erbij, samen met het vanille extract.
Mix dit met een mixer goed door elkaar.
Voeg dan één voor één de eieren toe.
Beetje bij beetje kun je nu de bloem toevoegen.
Zorg steeds dat het tussendoor goed gemengd wordt.
Mix het beslag nu minstens 2 minuten op hoge snelheid,
zodat ook de eventuele laatste klontjes verdwijnen.
Verwarm nu de oven voor op ongeveer 175 graden.
Schil vervolgens de appels en snijd ze in vieren.
Snijd iedere kwart vervolgens nog eens in twaalven.
(2x snijden in de lengte, 3x snijden in de breedte)
Doe de appels en de noten bij het beslag erbij.
Schep het met een houten lepel door elkaar.
Vet een cakeblik in en schep het beslag erin.
Dek het bakblik af met aluminiumfolie.
Zet het nu ongeveer een half uur in de oven.
Verwijder dan het aluminiumfolie en giet het vocht af.
Bak de cake nu nog eens 30-45 minuten.
Met een prikker kun je controleren of de cake gaar is.
Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake klaar.
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
Dan is de kans kleiner dat hij uit elkaar valt.
En dan is het tijd om te smullen!

Mmm... ik heb er nu al zin in.
Maar de cake van de foto is helaas al op.

maandag 1 oktober 2012

Kaneel Amandelmeelpannenkoekjes

Als je deze pompoenpannenkoekjes lekker 
vond, dan zul je deze kaneel amandel-
pannenkoekjes ook erg lekker vinden.

Ik baal wel een beetje dat ik maar 1 pan 
heb, waarin de pannenkoekjes niet aan-
bakken, want zo moest ik best een flinke 
tijd staan bakken. Maar het was wel de 
moeite waard.

Alleen lukt het me niet om er van die mooie
ronde pannenkoekjes van te maken. Dat is jammer, maar gelukkig smaken ze er niet anders om. 

(En ik vind het niet zo erg als je er aan kan afzien dat ze zelfgemaakt zijn. Dat heeft wel wat, vind ik.)