zondag 23 maart 2014

Yum, yum, yummie!

Wat begon met een 
paar pins op Pinterest, 
(deze en deze)
eindigde als heerlijke 
maaltijd op ons bord.

Per persoon hadden wij 
2 wraps en 1 hamburger. 
Beide hebben we 
1 wrap laten liggen, 
omdat het zo vult. 
(die hebben we 
de volgende dag 
bij de lunch verorberd)


De wraps hadden we kant-en-klaar in de natuurwinkel gekocht (erop lettend dat er geen suiker aan toegevoegd is, wat bij veel het geval is), maar je kunt ze natuurlijk ook zelf bakken. 

Ik bereidde 50 gram quinoa per persoon. Hiervan gebruikte ik een deel voor de wraps en het andere deel ging door de hamburger. 

Verder zijn de wraps gevuld met stukjes paprika, geraspte wortel, postelein en avocado. Voorzichtig heb ik ze dichtgevouwen en met 2 prikkers gefixeerd. Vervolgens heb ik ze in een ovenschaal gelegd (met bakpapier eronder) en er geraspte kaas overheen gestrooid. Intussen had ik de oven voorverwarmd op 180 graden, waarin ik de wraps ongeveer 20 minuten heb verwarmd.

De hamburgers zijn gemaakt van het restje quinoa, met ongeveer 200-300 gram rundergehakt en 1 ei. Dit heb ik met kruiden door elkaar gekneed en in twee porties verdeeld, waarvan ik grote hamburgers vormde. Met een drinkglas heb ik het midden eruit gehaald. (de middenstukjes heb ik gebruikt om gehaktballen van te maken voor een andere keer) Heel voorzichtig heb ik ze in een pan met vet (kokosolie) gelegd en in het midden een ei gebroken. Op laag vuur heb ik dit gebakken tot het aardig gestold was. Toen heb ik het nog voorzichtiger omgedraaid (anders breekt het) en aan de andere kant afgebakken.

De hamburger bakken duurde langer dan verwacht. Dus heb ik na 20 minuten de oven uitgezet en de wraps erin gelaten. Daardoor zijn ze wat krokanter dan gepland, maar evengoed erg lekker.

Mmm... het water loopt me alweer in de mond terwijl ik dit schrijf. Ik moet het gauw nog eens maken!

vrijdag 7 maart 2014

Wat de boer niet kent...

Vroeger was ik echt mega-kieskeurig. Ik geloof dat ik altijd wat te klagen had over wat mijn moeder op tafel zette. Je kunt je voorstellen dat met meer van zulke eters aan tafel de lol van het koken er wel afging voor mijn moeder. De maaltijden waren over het algemeen dus erg simpel en smaak ontwikkelen zat er ook niet echt in. 

...dat probeert 'ie gewoon een keer uit.

Tegenwoordig is dat wel wat anders. Vooral sinds we steeds bewuster eten, proberen we steeds nieuwe dingen uit. En dan natuurlijk niet uit pakjes en zakjes, maar van 'echte' ingrediënten. Gelukkig hoef ik het wiel niet opnieuw uit te vinden en kan ik gebruik maken van het internet. Vooral Pinterest wijst me vaak de juiste kant op en geeft me steeds weer allerlei nieuwe ideeën.

Afvallen en lekker eten kan namelijk prima samen gaan. 
Benieuwd wat ik de laatste tijd uitgeprobeerd heb?

Overheerlijke banaanpannenkoekjes.
Heel simpel om te maken en maar weinig ingrediënten nodig.
Inmiddels heb ik ze al een keer of drie gemaakt.

Deze champignon-omeletten uit de oven waren ook een succes.
Je kunt de champignon ook vervangen voor groenten o.i.d.

Over het algemeen ben ik niet zo dol op avocado.
Ik weet dat ze erg gezond zijn, dus eet ik ze wel af en toe.
Op deze manier is dat goed te doen en vind ik het zelfs lekker. 

Het idee van deze gevulde pompoen vind ik erg leuk,
maar als ik eerlijk ben, vond ik dit niet echt lekker.

Gevulde courgette vind ik wel weer heel lekker.
Ik heb 'm gevuld met van alles wat ik in huis had.

Toen ik zalmburgers ging maken, zag de mix er smerig uit.
De smaak was gelukkig wel goed.
En de salade erbij maakt de maaltijd af.

Bijna ieder recept heb ik wel enigszins aangepast, zodat het bij onze smaak en de inhoud van onze koelkast/voorraadkast paste. Het ene recept is iets afval-vriendelijker dan de ander. Maar al met al ben ik toch weer een halve kilo afgevallen. Het gaat me er niet om om snel veel af te vallen, maar om blijvende veranderingen aan te brengen en als het goed is, gaat het afvallen dan min of meer vanzelf.