maandag 28 januari 2013

Pasta-ovenschotel

Je hebt nodig:
- 200 gr. (spelt penne) pasta
- 200 gr. rundergehakt
- 200 ml. tomatensaus
- 100 ml. crème fraîche
- handje champignons
- 3 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- geraspte kaas
- kruiden naar smaak

Stap 1:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm daarna de oven voor op 200 graden.

Stap 2:
Ontdoe de ui en knoflook van hun jasje en snijd ze klein.
Rul het gehakt. (in een hapjespan, anders past het straks niet)
Als het gaar is, voeg je de ui en knoflook toe.
Snijd de champignons en tomaten fijn en voeg ze ook toe.
Voeg nu de tomatensaus en crème fraîche toe.
Roer het geheel goed door elkaar.
Stap 3:
Doe de gaargekookte pasta in de hapjespan erbij.
Roer het geheel goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas er overheen.

Stap 4:
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven.
Na ongeveer 20-25 minuten kun je smullen.

Tip:
Je kunt deze ovenschotel ook vast vooraf maken.
(op een dag dat je het niet zo druk hebt)
Heel handig als je eens geen tijd hebt om te koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten