maandag 1 april 2013

Kaas-uien broodjes voor Pesach

Van matzes kun je heerlijke broodjes maken,
bijvoorbeeld deze kaas-uienbroodjes (zonder gist).


Deeg:
- 300 gr bloem
- 150-175 gr water
- 6 gr zout
- 3 el olijfolie

Vulling:
- Italiaanse kruiden naar smaak
- 1 kleine ui (fijngesneden)
- geraspte kaas

Stap 1:
Doe de ingrediƫnten voor het deeg in een kom.
Meng dit met de hand door elkaar.
Kneed het dan een paar minuten stevig door.

Stap 2:
Doe daarna de ingrediƫnten voor de vulling erbij.
Kneed het dan nog een minuut goed door elkaar.

Stap 3:
Verdeel het deeg in 6 porties.
Maak van iedere portie een ronde koek.
Druk hem goed plat met de palm van je hand.

Stap 4:
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Leg de koeken (platte broodjes) op de bakplaat.
Prik er gaatjes in met een vork.

Stap 5:
Bak de broodjes ongeveer 15 minuten in de oven.
De broodjes zijn klaar als ze mooi gekleurd zijn
en de korst wat hard aanvoelt.

Tip:
Deze broodjes kun je zowel warm als koud eten,
dus ideaal als je ze vast wilt maken voor de volgende dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten