paar pins op Pinterest,
(deze en deze)
eindigde als heerlijke
maaltijd op ons bord.
Per persoon hadden wij
2 wraps en 1 hamburger.
Beide hebben we
1 wrap laten liggen,
omdat het zo vult.
(die hebben we
de volgende dag
bij de lunch verorberd)
De wraps hadden we kant-en-klaar in de natuurwinkel gekocht (erop lettend dat er geen suiker aan toegevoegd is, wat bij veel het geval is), maar je kunt ze natuurlijk ook zelf bakken.
Ik bereidde 50 gram quinoa per persoon. Hiervan gebruikte ik een deel voor de wraps en het andere deel ging door de hamburger.
Verder zijn de wraps gevuld met stukjes paprika, geraspte wortel, postelein en avocado. Voorzichtig heb ik ze dichtgevouwen en met 2 prikkers gefixeerd. Vervolgens heb ik ze in een ovenschaal gelegd (met bakpapier eronder) en er geraspte kaas overheen gestrooid. Intussen had ik de oven voorverwarmd op 180 graden, waarin ik de wraps ongeveer 20 minuten heb verwarmd.
De hamburgers zijn gemaakt van het restje quinoa, met ongeveer 200-300 gram rundergehakt en 1 ei. Dit heb ik met kruiden door elkaar gekneed en in twee porties verdeeld, waarvan ik grote hamburgers vormde. Met een drinkglas heb ik het midden eruit gehaald. (de middenstukjes heb ik gebruikt om gehaktballen van te maken voor een andere keer) Heel voorzichtig heb ik ze in een pan met vet (kokosolie) gelegd en in het midden een ei gebroken. Op laag vuur heb ik dit gebakken tot het aardig gestold was. Toen heb ik het nog voorzichtiger omgedraaid (anders breekt het) en aan de andere kant afgebakken.
De hamburger bakken duurde langer dan verwacht. Dus heb ik na 20 minuten de oven uitgezet en de wraps erin gelaten. Daardoor zijn ze wat krokanter dan gepland, maar evengoed erg lekker.
Mmm... het water loopt me alweer in de mond terwijl ik dit schrijf. Ik moet het gauw nog eens maken!
Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
BeantwoordenVerwijderenyour blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.
If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.
I hope to see you there soon!