Je hebt nodig:
- aardappels
- bloemkool
- gehakt
- kruiden
- 1 ei
- kaas
- boter
- olijfolie
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met de boter.
Stap 2:
Schil de aardappels. Was ze schoon en snijd ze in plakken.
Kook/stoom ze daarna beetgaar. Laat ze daarna uitlekken.
Stap 3:
Doe het gehakt, het ei en de kruiden bij elkaar in een kom.
Kneed dit door elkaar en vorm kleine balletjes.
Neem vervolgens een koekenpan met een flinke scheut olijfolie.
Doe de gehaktballetjes erbij. Schep dit geregeld om tot ze gaar zijn.
Giet daarna het vet er vanaf.
Stap 4:
Snijd de bloemkool in roosjes en spoel ze schoon.
Kook/stoom de roosjes beetgaar. Laat het daarna goed uitlekken.
Stap 5:
Neem de ingevette ovenschaal en begin met een laag aardappelschijfjes.
Verdeel de gehaktballetjes gelijkmatig over de aardappelschijfjes.
Vervolgens verdeel je de bloemkool over de gehaktballetjes.
Tot slot bedek je het geheel met kaas.
Stap 6:
Zet de schaal gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.
Als de kaas goed gesmolten is en het geheel goed heet is, is het klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten