Voor 4-6 personen.
Je hebt nodig:
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 grote broccoli
- 100 gr. gehakt p.p.
- 3-5 tomaten
- 1 potje feta kaas
- 4 eieren
- 200 gr. crème fraîche
- kruiden
- boter
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 grote broccoli
- 100 gr. gehakt p.p.
- 3-5 tomaten
- 1 potje feta kaas
- 4 eieren
- 200 gr. crème fraîche
- kruiden
- boter
Stap 1:
Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking zodat ze kunnen ontdooien.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook of stoom ze beetgaar.
Rul het gehakt in een pan en kruid dit naar eigen smaak.
Snijd de tomaten in kleine partjes.
Stap 2:
Neem een kom en mix daarin de eieren en de crème fraîche.
Voeg hieraan kruiden toe naar smaak.
Voor dit recept heb ik knoflook- en paprikapoeder, peper en zout gebruikt.
Laat het potje feta kaas uitlekken in een zeef.
Voeg dit vervolgens aan de mix toe.
Zelf had ik nog een restje kaas liggen.
Dit heb ik in blokjes gesneden en ook toegevoegd aan de mix.
Stap 3:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een springvorm in met de boter.
Bekleed de springvorm met 7 plakjes bladerdeeg.
Stap 4:
Voeg vervolgens de volgende laagjes toe:
- geruld gehakt
- de eerste helft van de tomatenpartjes
- de broccoliroosjes
- de tweede helft van de tomatenpartjes
Stap 5:
Giet vervolgens de mix er overheen.
Snijd de laatste 3 plakjes bladerdeeg ieder in 4 reepjes.
Leg deze reepjes over de taart heen.Stap 6:
Bak de taart 30-45 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de taart daarna uit de oven en maak de springvorm los.
Snijd de taart in stukken en klaar is Kees!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten