zaterdag 29 oktober 2011

Spinazietaart

Voor 2-3 personen.


Je hebt nodig:
- 4 plakjes bladerdeeg
- 400 gram spinazie
- 1 tomaat
- 250 gram rundergehakt
- 4 eieren
- 200 ml ongeklopte slagroom
- stuk brie

Stap 1:
Was de spinazie en kook het in zijn eigen vocht gaar. Laat het vervolgens goed uitlekken in een vergiet.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en bekleed er een ovenschaal mee.
Doe de uitgelekte spinazie in de ovenschaal.
Snijd een tomaat in plakjes en leg deze op de spinazie.
Verwarm de oven voor op 200 graden.



Stap 2:

Rul het gehakt en kruid het naar smaak.
Giet het vet van het gehakt af en doe het gehakt in een kom. 
Voeg hieraan de room en de eieren toe.
Meng dit goed door elkaar en giet het vervolgens in de ovenschaal erbij.
Snijd de brie in plakjes en leg het voorzichtig bovenop het mengsel.
Zet de schaal 25-30 minuten in de oven.


De spinazietaart is klaar als het bladerdeeg mooi gekleurd is 
en de bovenkant goed is gestold.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten