vrijdag 7 oktober 2011

Ei uit de oven

Wat doe je als het belooft een regenachtige dag te worden?

Juist! Jezelf verwennen met een lekker ontbijtje.

Dus pak je spulletjes bij elkaar en doe met me mee.




Je hebt nodig:
- eieren
- slagroom
- tomaat
- kaas
- verse basilicum

Verwarm de oven voor op 175 graden.


Stap 1:

Doe in ieder vakje een scheutje slagroom. 
Zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is.

Stap 2:

Breek in ieder vakje een (klein) ei.
De room zal zich een beetje vermengen met het ei.


Stap 3:

Snijd de tomaat in plakjes.
Leg in ieder vakje een plakje tomaat.

Stap 4:
Neem een takje verse basilicum.
Knip de blaadjes klein boven de vakjes.
Eventueel kun je nu ook andere kruiden toevoegen.


Stap 5:

Rasp de kaas en verdeel dit over de vakjes.
Om wat kleur en smaak toe te voegen,
heb ik zelf wat paprikapoeder er overheen gestrooid.
Dit kun je natuurlijk ook weglaten 
of vervangen voor andere kruiden.

Stap 6:

Zet het gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.
Zorg ervoor dat je het ei er pas uithaalt als het goed gaar is.



Maak voorzichtig de randjes los 
en keer het om op een bord.

En nu smullen maar!






Dit gerecht smaakt heerlijk 
op geroosterd brood,
maar is ook los prima te eten.

Leuk om jezelf of een geliefde 

mee te verwennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten