Voor 6 flappen.
Je hebt nodig:
- 1 bakje champignons
- 1 bakje zuivelspread
- 1 uitje
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- scheutje olijfolie
- 6 plakjes bladerdeeg
- peper en zout
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier.
Stap 2:
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Pers het teentje knoflook uit of snijd hem klein.
Stap 3:
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan.
Bak hierin de champignons met de knoflook mooi bruin.
Stap 4:
Snipper het uitje en doe het in een kom.
Doe hier de zuivelspread,
champignons en knoflook bij.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer het goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg.
Stap 5:
Vouw de randjes diagonaal dubbel.
Druk de randjes plat met een vork.
Leg de flapjes op een bakplaat.
Stap 6:
Breek het ei in een kommetje en klop het los.
Bestrijk hiermee de dichtgevouwen flapjes.
Strooi wat peper (en eventueel zout) er overheen.
Stap 7:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven.
Bak de flapjes gedurende ongeveer 15-20 minuten.
Tip:
Deze flapjes zijn heerlijk met een salade en rijst erbij.
Het oorspronkelijke recept stond in een blad van de C1000.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten