Voor 5-6 appelflappen.
Je hebt nodig:
- 1 appel
- 5 à 6 plakjes bladerdeeg
- rietsuiker
- kaneel
- 1 ei
Stap 1:
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier.
Stap 2:
Schil de appel en verwijder het klokhuis.
Snijd de appel in kleine stukjes.
Stap 3:
Doe de stukjes appel in een kom.
Voeg hieraan suiker en kaneel toe.
Proef even met een schone lepel of de smaak goed is.
Stap 4:
Schep op ieder plakje bladerdeeg een flinke eetlepel appel.
Vouw de plakjes bladerdeeg overdwars dubbel.
Gebruik een vork om de randjes dicht te maken.
Leg de dichtgevouwen pakketjes op de bakplaat.
Stap 5:
Klop het ei in een schaaltje en bestrijk hiermee de flappen.
Bestrooi de flappen met een beetje suiker en kaneel.
Stap 6:
Bak de appelflappen gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.
De appelflappen zijn klaar als ze mooi goudkleurig eruit zien.
Tip:
De appelflappen zijn warm het lekkerst.
Zelf neem ik er vaak een kopje kaneelthee bij.
Echt genieten!
Variatietip:
Voeg ook eens rozijnen of cranberries toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten