Je hebt nodig:
- 500 gram sperziebonen
- 500 gram krieltjes
- 250 gram champignons
- 2 stuks kipfilet
- 2 grote eetlepels bloem
- 1 kleine eetlepel kerrie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel verse peper
Stap 1:
Snijd de kipfilets in kleine stukjes.
Neem een diep bord en meng daarin de bloem, kerrie,
verse peper en het zout.
Schep de kipfilets erbij en roer het goed door elkaar.
De stukjes kipfilet moeten helemaal bedekt zijn door het mengsel.
Laat het even staan, totdat je het straks nodig hebt.
Stap 2:
Snijd de puntjes van de sperziebonen af
en kook/stoom ze voor totdat ze beetgaar zijn.
Laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in 4 stukken.
Stap 3:
Neem een koekenpan en een hapjespan.
Verwarm in beide pannen een flinke scheut olijfolie.
Doe in de koekenpan de krieltjes, voeg wat zout toe
en schep ze regelmatig om.
In de hapjespan schep je de gepaneerde stukjes kip.
Probeer hierbij zo min mogelijk los poeder in de pan te scheppen.
Als de kip gaar is, doe je de champignons erbij in de pan.
Stap 4:
Als de krieltjes gaar en goudgeel zijn, doe je ze in de hapjespan erbij.
Voeg ook de uitgelekte sperziebonen hieraan toe.
Schep het goed door elkaar heen en bak het nog eventjes op hoog vuur.
Dit zorgt ervoor dat het overtollige vocht verdampt.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten