Voor 4 stuks.
Je hebt nodig:
- 250 gram rundergehakt
- 2 eieren
- 1 grote champignon
- 1 tomaat
- kruiden naar smaak
- 4 plakjes kaas
- evt. 1 eetlepel roomkaas
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet vast de ovenschaal klaar waarin je de burgers wilt bakken.
Heb je geen speciale vorm hiervoor,
dan kun je het ook gewoon op een bakplaat bakken.
Stap 2:
Doe het gehakt in een kom, samen met de eieren en de kruiden.
Kneed dit met de hand door elkaar.
Zelf heb ik hiervoor knoflookpoeder, verse peper,
Italiaanse kruiden en gehaktkruiden gebruikt.
Verder had ik nog een schepje roomkaasmix over van een ander recept,
dus dat heb ik er ook doorheen gedaan.
Stap 3:
Snijd van de champignon 4 plakjes (voor ieder taartje 1).
Doe hetzelfde met de tomaat.
Stap 4:
Neem de plakjes champignon en leg ze in de ovenschaal of op de bakplaat.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm ze tot een rond taartje.
Druk de taartjes zacht op de champignons.
Neem vervolgens de plakjes tomaat en druk deze in het gehakt.
Stap 5:
Om het taartje helemaal af te maken, leg je de plakjes kaas op de taartjes.
Strooi hier nog wat kruiden overheen om het geheel nog lekkerder te laten ogen.
Stap 6:
Zet de taartjes in de oven en bak gedurende 15 tot 20 minuten.
De taartjes zijn klaar als het gehakt mooi bruin gekleurd en gaar is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten