zaterdag 26 november 2011

Preitaart

Voor 2 à 3 personen.

Je hebt nodig:
- 4 plakjes bladerdeeg
- 250 gram rundergehakt
- 250 gram champignons
- 2 stronken prei
- 2 paprika's
- 4 eieren
- scheutje melk
- brie of kaas

Stap 1:

Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Vet een ovenschaal in.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2:

Snijd de prei in ringen. 
Was de ringen goed, want er zit vaak zand tussen.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Spoel de paprika af onder de kraan.
Snijd hem vervolgens in kleine blokjes.
Hierbij verwijder je de pitjes en het steeltje.

Stap 3:

Rul het gehakt en kruid het naar smaak.
Als het gaar is, voeg je de prei, champignons en paprika toe.
Roerbak dit, tot het flink geslonken is.
Giet daarna het vocht eraf.

Stap 4:

Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg.
Doe het roerbakmengsel in de ovenschaal.

Stap 5:

Breek de eieren in een kom.
Doe hier een scheutje melk bij.
Klop het los en giet het in de ovenschaal erbij.

Stap 6:

Tot slot kun je de preitaart afdekken met een laagje brie of kaas.
Schuif daarna de ovenschaal in de oven.
Na ongeveer 25 minuten is de preitaart klaar.
En dan ... smullen maar!

Tips:
- Deze preitaart kun je natuurlijk ook
  maken met een zelfgemaakte taartbodem.
- Als je een restje groente hebt,
  kun je dat prima in een hartige taart
  of quiche gebruiken.
- In plaats van melk kun je ook
  ongeklopte slagroom of crème fraîche
  gebruiken.
- Voeg ook eens andere kaassoorten toe
  ter variatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten