maandag 24 september 2012

Avocadospread 1

Deze heerlijke 
avocadospread komt 
uit het boek van 
Ron Rosedale.

Je hebt nodig:
- 1 rijpe avocado
- 1 teentje knoflook
- 1 tl lijnzaadolie
- 1 el vers citroensap
- 7 gr verse koriander

De hoeveelheid die je 
op de foto ziet is de 
dubbele hoeveelheid.

Bereiding:
- Snijd de avocado door de helft. Verwijder de pit en doe het groene 
  vruchtvlees in een kom. Prak de avocado met een vork tot moes.
- Pers het teentje knoflook uit of snijd hem fijn. Doe het in de kom erbij.
- Voeg de lijnzaadolie en het citroensap aan de kom toe.
- Knip nu de verse koriander boven de kom. 
- Meng de ingrediënten goed door elkaar.

De avocadospread smaakt heerlijk op brood, maar is ook lekker 
op toastjes, roggebrood, gekiemde speltbrood, etc.

De avocadospread is ongeveer 3 dagen houdbaar, 
als je het afgesloten in de koelkast bewaard.
Maak dus niet te veel, want dan moet je het weggooien.
(In het vervolg maak ik dus geen dubbele porties meer.)

Morgen zal ik een andere avocadospread met jullie delen,
dus kom weer terug voor nog zo'n heerlijk recept.

Dit is het laatste recept van Ron Rosedale dat ik met jullie wil delen (i.v.m. copyright).  
Mocht je de recepten lekker vinden, koop dan het boek. 
Ik heb het zelf voor een prikkie gekocht op Amazon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten