Gisteren schreef ik
over een gerecht van
tofu met portobello-
paddenstoelen.
Maar daarvan bleef
zoveel over, dat we
er nog een lekker
ontbijtje van konden
maken: scrambled tofu.
Het lijkt een beetje op
scrambled eggs, alleen is
het gemaakt met tofu.
Ron Rosedale heeft in zijn boek (op blz 235) ook een recept opgenomen voor scrambled tofu. Dat is dan ook waar ik mijn inspiratie vandaan heb gehaald.
Alleen had ik niet alle ingrediënten in huis, dus heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Hieronder beschrijf ik hoe ik het heb gemaakt.
Neem het restje van
gisteren en snijd de
ingrediënten fijn.
De tofu kun je het beste
fijnmaken met een spatel.
Snijd er een uitje bij.
Fruit dat uitje in
2 eetlepels ghee
(geklaarde boter).
Schep daarna het
fijngemaakte restje erbij.
Doe ook het overgebleven vocht in de pan erbij.
Zelf heb ik hier nog wat peper aan toegevoegd
en toen heb ik het even lekker gebakken.
Zo kon het vocht intrekken en verdampen,
waarna ik het op de borden heb geschept.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten