De apple crumble voor het de oven in ging. |
Van mijn man kreeg ik pas een paar nummers van het tijdschrift 'Buitenleven' cadeau. Deze maand staat het bol van kerstrecepten en één ervan heb ik afgelopen weekend uitgeprobeerd. Het is een recept van Barones van Verschuer - van Sminia wat ik graag met jullie deel. (iets aangepast)
Je hebt nodig:
- 4 appels
- 2 el honing
- 1 tl kaneel
- 200 gr bloem
- 120 gr roomboter
- 75 gr palmsuiker
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil en snijd de appels in stukjes en verwijder de klokhuizen.
Vermeng ze met de honing en kaneel en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Doe de ingrediënten voor het crumbledeeg in een kom
en snijd de boter met twee messen in stukjes.
Meng de ingrediënten tot het op fijn broodkruim lijkt
(kan overigens ook met de hand, dan wrijf je het fijn).
Verdeel het crumbledeeg over de appels
en zet de schaal ca. 30-45 minuten in de voorverwarmde oven.
De crumble wordt goudbruin van kleur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten