vrijdag 23 december 2011

Chanoe-koekjes


Je hebt nodig:

- 2 cup bloem
½ cup rietsuiker
- 1½ tl. bakpoeder
- 2 eieren
- 1 tl. vanille-essence
½ cup olie

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een bakplaat in of bedek hem met bakpapier.

Stap 2:

Doe de bloem, suiker, bakpoeder, eieren, 
vanille-essence en olie in een kom.
Kneed dit tot een mooi zacht deeg.

Stap 3:

Bestuif je werkvlak licht met bloem.
Rol het deeg hierop uit tot gewenste dikte.
Houd er rekening mee dat het in de oven nog iets rijst.

Stap 4:

Steek vormpjes uit het deeg.
Leg de uitgestoken vormpjes op de bakplaat.

Stap 5:

Het overige deeg kneed je weer tot een bal.
Die rol je nogmaals uit op je werkvlak.
Je kunt dan opnieuw vormpjes uitsteken.
Herhaal dit tot al het deeg op is gebruikt.

Stap 6:

Bak de koekjes ongeveer 10-12 minuten in de oven.
De koekjes zijn klaar als ze mooi goudbruin gekleurd zijn.

Tip!

Om het helemaal af te maken, 
kun je de koekjes versieren met glazuur.

Het oorspronkelijke recept komt uit het Engelstalige boekje 
'Chanukah Treats for Kids'.
Dit recept heb ik zelf enigszins aangepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten