woensdag 14 december 2011

Spruitjes

Voor 2 à 3 personen.

Je hebt nodig:

- 500 gram spruitjes
- 2 à 3 paprika's
- 250 gram champignons
- 1 bekertje crème fraîche
- 250 gram kalkoenfilet

Stap 1:

Maak de spruitjes schoon, 
snijd het kontje eraf en verwijder eventuele vieze laagjes.
Kook de spruitjes tot ze beetgaar zijn.

Stap 2:

Snijd de kalkoenfilet in reepjes of stukjes.
Zorg ervoor dat er geen pees of stukjes met bloed meer aan zitten.
Kruid het naar smaak. Laat dit eventjes intrekken.
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan.
Als de olie heet is, voeg je de kalkoenfilet toe.


Stap 3:

Was de paprika's en snijd ze in kleine stukjes.
Verwijder hierbij de pitjes en het steeltje.
Als de kalkoenfilet gaar is, voeg je de paprikastukjes toe.

Stap 4:

Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Voeg vervolgens ook de champignons aan de hapjespan toe.
Roerbak het geheel en voeg dan de spruitjes toe.

Stap 5:

Tot slot voeg je het bekertje crème fraîche toe.
Roer het goed door elkaar en warm het geheel goed op.
Dit gerecht kun je eten met aardappels of rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten