woensdag 21 december 2011

Latkes

Tijdens Chanoeka is het gebruikelijk om latkes te eten.
Dit zijn aardappelpannenkoekjes in olie gebakken.


Je hebt nodig:

- 6 grote aardappels
- 1 grote ui
- 3 à 4 eieren
- 1 klein kopje bloem
- kruiden naar smaak
- olijfolie

Stap 1:

Schil en rasp de aardappels.
Dep ze met keukenpapier zo droog mogelijk.
Ontdoe de ui van zijn jas en snijd hem in kleine stukjes.

Stap 2:

Kluts de eieren in een kom.
Voeg vervolgens de aardappel, ui en bloem en kruiden toe.
Roer het met een houten lepel door elkaar.

Stap 3:

Verhit in een koekenpan een laagje olie.
Als de olie goed heet is, schep je een eetlepel mengsel erin.
Met de bolle kant van de lepel druk je het een beetje plat.

Stap 4:

Bak het mengsel tot het mooi goudbruin gekleurd is.
Draai het dan om, zodat ook de andere kant gebakken kan worden.

Tips:

- De latkes die klaar zijn, kun je eventjes in de oven bewaren.
  Zo blijven de latkes lekker warm tot ze allemaal klaar zijn.
  Stel de oven in op 90-100 graden.
- Ieder huishouden heeft zijn eigen specifieke recept.
  Dus als je ze niet lekker vindt, probeer dan kleine veranderingen,
  tot ze aan je smaak voldoen.

Op deze website vind je meer informatie over latkes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten