dinsdag 28 mei 2013

Knoflooksaus en mayonaise

Af en toe komt er iets op tafel en daar móet dan gewoon knoflooksaus bij. Maar ja, als je knoflooksaus in de winkel koopt,
zitten daar vaak veel E-stoffen in. En omdat we die zoveel mogelijk vermijden, bleef de knoflooksaus achterwege. Totdat ik dit recept tegenkwam. Het is echt heel simpel en snel te maken en afhankelijk van de mayonaise die je gebruikt, kun je deze saus helemaal E-vrij maken. 

Zelf zijn we lang op zoek geweest naar een mayo-naise die E-vrij én lekker is. Want E-vrij betekent helaas nog niet automatisch dat het ook te hachelen is. De één is te zuur, de ander te dun, de ander heeft bijna geen smaak, etc. (verder zijn we niet veel-eisend, hoor ;-D) Biologisch heeft in principe onze voorkeur, maar voor de mayonaise hebben we besloten een uitzondering te maken. Deze mayonaise is gewoon in de supermarkt te koop en is gemaakt zonder troep toe te voegen. Er zit zelfs geen suiker in! Dus als je nog op zoek bent naar een lekkere mayonaise zonder E, dan is Tons Hollandse Majoneis zeker aan te raden!

2 opmerkingen:

  1. Hai Karlijn,
    Wat een goede tip!
    Ik ken dit merk niet, bij welke supermarkt kunnen we een potje kopen?
    Groetjes,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Aniet,
      Ik koop het altijd bij de Jumbo,
      maar heb het ook bij andere winkels gezien.

      Verwijderen