woensdag 29 mei 2013

Rijst met prei en zalm

Kijk eens wat wij zojuist hebben gegeten!


Het recept was een beetje uit nood geboren,
maar dit zullen we zeker nog eens vaker maken.
En omdat het zo'n succes was, 
wil ik het graag met jullie delen.

Snijd 2 grote stronken prei in ringen. Spoel de ringen goed af en maak ze van elkaar los. Verhit in een hapjespan een flinke scheut olieRoerbak de prei hierin gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg een eetlepel kerrie aan de prei toe. Weeg ondertussen 250 gram zilvervliesrijst af en als de prei flink geslonken is, doe je dat in de pan erbij. Roerbak even tot de rijst er wat glazig uitziet. Giet dan driekwart liter water erbij samen met 2 theelepels bouillonpoeder. Roer het goed door elkaar en doe dan de deksel op de pan. Laat het nu zeker 20 minuten koken. In de tussentijd kun je vast 2 zalmfilets  in kleine stukjes snijden (dit kunnen ook die uit de vriezer zijn). Neem vervolgens een koekenpan, waarin je een scheut olie heet laat worden. Breek 3 eieren in de pan. Kluts deze tijdens het bakken tot roerei. Als het ei helemaal gaar is, voeg je de zalmstukjes hieraan toe, samen met 2 eetlepels peterselie (vers of gedroogd). Als dit klaar is, zet je het vuur uit en proef je of de rijst al gaar is. Als de rijst nog niet gaar is, laat je het nog even doorkoken. Let er hier wel bij op dat er nog voldoende water in de pan zit. Eventueel voeg je nog een beetje toe. Als de rijst gaar is (dan is het water ook opgekookt) kun je het ei/zalm-mengsel er doorheen roeren. Het is lekker om dit gerecht te serveren met wat cashewnoten erop. 

Zelfs als je niet van prei en/of zalm en/of rijst houdt,
raad ik je aan om het toch eens te proberen,
want wie weet vind je het toch lekker.
(ik spreek uit ervaring)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten