vrijdag 13 januari 2012

Aardbeienlimonade

Je hebt nodig:
- 1200 gram water
- 1200 gram rietsuiker
- 1 kg aardbeien
- 2 appels
(1200 gr. fruit in totaal)


Deze hoeveelheden zijn voor 
ruim 2 liter limonadesiroop.



Stap 1:

Spoel eerst de aardbeien schoon onder de kraan.
Verwijder daarna de kroontjes.

Stap 2:

Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.
Doe ze samen met de aardbeien in een pan.

Stap 3:

Kook de aardbeien en appels tot moes.
Maak het geheel nog fijner met een staafmixer.
Breng het daarna nogmaals aan de kook.

Stap 4:

Voeg het water toe en breng het weer aan de kook.
Roer ondertussen het fruit en het water goed door elkaar.

Stap 5:

Als het water goed aan de kook is,
voeg je in een keer de suiker toe.
Blijf roeren tot je denkt dat het is opgelost.

Stap 6:

Breng het geheel nogmaals aan de kook.
De limonade is nu klaar om in flessen gegoten te worden.
Je kunt het eerst nog zeven, 
zodat de grove deeltjes in de zeef achterblijven.

Tips:

- Zorg er wel voor dat de flessen schoon zijn.
  Het beste kun je ze voor gebruik uitkoken.
Als je eerst de kroontjes verwijdert en dan de aardbeien afspoelt,
  spoel je een deel van het sap en dus ook van de smaak weg.
  Verwijder daarom pas de kroontjes als de aardbeien gewassen zijn.
- Vergeet niet een etiket op de fles te plakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten