dinsdag 24 januari 2012

Pompoenpuree


Pompoenpuree uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen open. Verwijder de zaden en de draden aan de binnenkant.
Verwijder de schil en snijd de pompoen in kleine stukjes.
Leg de geschilde stukjes pompoen op een bakplaat met bakpapier.
Zet de bakplaat gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.
Pureer daarna de geroosterde stukjes in een keukenmachine.

Pompoenpuree uit de pan

Snijd de pompoen open. Verwijder de zaden en de draden aan de binnenkant.
Verwijder de schil en snijd de pompoen in kleine stukjes.
Doe de geschilde stukjes pompoen in een grote pan.
Voeg hieraan een klein beetje water toe, tegen het aanbranden.
Kook de pompoen ongeveer een half uur.
Pureer het geheel vervolgens met een staafmixer.


De pompoenpuree kun je nu gebruiken of overgieten in potjes.

Je kunt het eventueel inmaken, zodat het langer houdbaar blijft.
Zelf heb ik de potjes gedurende 15 minuten op 90 graden geweckt.

1 opmerking:

  1. inmaken ,gewoon in potje doen en deksel erop. hoe lang bijft de pompoen dan houdbaar.

    BeantwoordenVerwijderen