zondag 22 januari 2012

Biscuittaartje



Je hebt nodig:
- 100 gr. bloem
- 100 gr. poedersuiker
- 2 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
- snufje zout
- boter om in te vetten


Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Scheid voorzichtig de eierdooiers en de eiwitten.

Stap 2:

Klop de eiwitten goed stijf.
Voeg tijdens het kloppen voorzichtig de poedersuiker doen.
Doe niet te veel in een keer, maar voeg het geleidelijk toe.

Stap 3:

Voeg nu de vanillesuiker, eierdooiers en het zout toe.
Roer dit met een houten lepel even door.

Stap 4:
Zeef de bloem en voeg het aan de rest toe.
Schep het met de houten lepel losjes door elkaar.

Stap 5:

Vet de biscuitvormen goed in met boter.
Schep het mengsel in de vormen.


Stap 6:

Zet het vervolgens 10-15 minuten in de oven.
De taartjes zijn klaar als de taartjes er goudgeel uitzien.

Stap 7:

Versier de taartjes naar wens.
Klop bijvoorbeeld slagroom op en voeg vers fruit toe.
Je kunt het helemaal naar je eigen smaak aanpassen.











Tip:

Om eieren te scheiden zijn handige hulpmiddeltjes op de markt.
Zelf heb ik een soort lepel met gaatjes erin, 
waardoor de eierdooier in de lepel blijft zitten
en het eiwit loopt door de gaatjes heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten