Je hebt nodig:
- 3 of 4 geprakte bananen
- 1 groot ei
- 1/2 cup melk
- 1/3 cup plantaardige olie
- 2 cup bloem
- 1 tl baking soda (natriumbicarbonaat)
- 1 tl bakpoeder
- 1 cup bosbessen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix met een mixer het ei en de geprakte bananen tot een luchtige massa.
Voeg de melk en olie toe en mix dit er goed doorheen.
Doe nu de bloem, baking soda en bakpoeder erbij
en mix dit nogmaal tot een egale massa.
Roer voorzichtig de bosbessen door het mengsel.
Schep het nu in een muffinvorm en bak het gedurende 15 minuten.
Laat het even afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
Als je suiker gewend bent, is de smaak wel even wennen.
Bovenstaand recept komt oorspronkelijk uit 'Sweet and Sugarfree'.
Dit is een Engelstalig kookboek van Karen Barkie waarin allemaal recepten staan zonder suiker. De gerechten zijn op natuurlijke wijze gezoet met fruit. Nu kun je dus lekkere dingen maken als taart, muffins, toetjes, etc. zonder suiker te gebruiken.
Tip:
Gebruik ook eens andere bakvormen.
Er zijn tegenwoordige veel verschillende siliconen bakvormpjes te krijgen. Bijvoorbeeld vlinders, hartjes, lieveheersbeestjes, etc.
Zo wordt een standaard muffin
opeens heel speciaal.
Tip:
Gebruik ook eens andere bakvormen.
Er zijn tegenwoordige veel verschillende siliconen bakvormpjes te krijgen. Bijvoorbeeld vlinders, hartjes, lieveheersbeestjes, etc.
Zo wordt een standaard muffin
opeens heel speciaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten