maandag 18 juni 2012

Chocoladevormpjes maken


Een tijdje terug schreef ik dat je muffins heel goed in siliconen bakvormen kunt bakken. 


Behalve muffins erin bakken, kun je er nog veel meer mee doen. 

Zo kun je er bijvoorbeeld cake, taart en toetjes in maken.

Maar vandaag wil ik het hebben over iets anders wat je ermee kunt doen, namelijk het maken van chocoladevormpjes.



Voor je begint, doe je er goed aan de siliconen vormpjes te wassen. 

Zo weet je zeker dat er geen viezigheid of stofdeeltjes in de vormpjes zijn achtergebleven. Zet ze dan klaar op het aanrecht, zodat je de chocola erin kunt gieten.

Neem een pannetje en breng hierin water aan de kook. Zet een diep bord (met rand) over het pannetje heen en breek hierin de chocola.

Roer de langzaam smeltende chocolade tot alles vloeibaar is geworden.
Verdeel de chocola dan voorzichtig over de verschillende vormpjes 
en zet de vormpjes dan minstens een uur in de koelkast.

Als de chocola helemaal opgestijfd is, kun je voorzichtig de chocola uit de vormpjes drukken. Wees wel voorzichtig hierbij, want als de chocola erg dun is, dan breekt het gemakkelijk. Nu kun je de chocoladevormpjes gebruiken 

om een taart te versieren of om lekker op te smikkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten