dinsdag 5 juni 2012

Kiprollade en heerlijke aardappeltjes

Van deze maaltijd kun je drie dagen genieten.

De eerste dag maak je een smakelijke kiprollade.













Bak de kiprollade kort aan in een koekenpan (ongeveer 5 tot 10 minuutjes), zodat hij rondom mooi bruin gekleurd is. 
Ondertussen kun je vast een ui pellen en kleinsnijden. Doe de ui in een ovenschaal. Voeg hier kruiden aan toe naar smaak. Ik gebruikte hele peperkorrels en grof zeezout, fijngeknipte peterselie en basilicum en twee teentjes grofgesneden knoflook. Sprenkel hier wat olijfolie overheen en schep het even om. Leg dan de kiprollade erop. Hier giet je wat kokend water overheen en vervolgens nog wat olijfolie. Zet het ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Draai de rollade tussendoor verschillende keren om, zodat hij aan alle kanten even lang gebraden wordt. Leg de rollade dan op een snijplank, zodat je hem in plakjes kan snijden om op te dienen.
Bewaar de ovenschaal zoals hij in, want ...

De tweede dag eet je heerlijke aardappeltjes uit de oven.













Neem meer aardappels dan je in een dag opeet. Schil en was ze en snijd ze daarna in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Leg de blokjes in de ovenschaal van gisteren. Giet er nog wat water en olijfolie aan toe, zodat de aardappels ongeveer driekwart onder staan. Zet de aardappels ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Schep de aardappels tussentijds geregeld om. Als de aardappeltjes van binnen zacht/gaar zijn geworden, zijn ze klaar om op te eten.

De overgebleven aardappeltjes laat je in de schaal staan, want ...

De derde dag bak je de overgebleven aardappeltjes op in een pan.
















Als je het vocht afgiet, kun je de aardappeltjes in een koekenpan met wat olijfolie opbakken. Schep ze tussendoor regelmatig om. Als de aardappeltjes een lekker krokant laagje hebben gekregen, zijn ze klaar.

Wees met eten wel voorzichtig, want de peperbolletjes en andere kruiden kunnen behoorlijk pittig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten