dinsdag 2 oktober 2012

Appel-honingcake met noten

Ja, ik weet het, de foto doet de cake geen eer aan,
maar ik durf te wedden dat je de cake lekker vindt. 
(mits je natuurlijk van appel, honing en noten houdt)

Dit is een cake die qua smaak eigenlijk niet kan mislukken.
Ook al valt hij uit elkaar, al is hij maar half gaar of juist aangebrand,
de smaak is eigenlijk altijd goed. (geloof me, ik heb ervaring met alledrie)

Je hebt nodig:
- 250 gr. roomboter (op kamertemperatuur)
- 175 gr. honing (of meer als je van heel zoet houdt)
vanille extract naar smaak
- 5 eieren
- 300 gr. bloem
- 1 bolle tl. bakpoeder
- snufje zout
- 2 à 3 appels
- 200 gr. gemengde noten (géén pinda's, dit zijn geen noten)
- 1 tl. kaneel

Bereiding:
Snijd de roomboter in blokjes en doe ze in een kom. 
Giet de honing erbij, samen met het vanille extract.
Mix dit met een mixer goed door elkaar.
Voeg dan één voor één de eieren toe.
Beetje bij beetje kun je nu de bloem toevoegen.
Zorg steeds dat het tussendoor goed gemengd wordt.
Mix het beslag nu minstens 2 minuten op hoge snelheid,
zodat ook de eventuele laatste klontjes verdwijnen.
Verwarm nu de oven voor op ongeveer 175 graden.
Schil vervolgens de appels en snijd ze in vieren.
Snijd iedere kwart vervolgens nog eens in twaalven.
(2x snijden in de lengte, 3x snijden in de breedte)
Doe de appels en de noten bij het beslag erbij.
Schep het met een houten lepel door elkaar.
Vet een cakeblik in en schep het beslag erin.
Dek het bakblik af met aluminiumfolie.
Zet het nu ongeveer een half uur in de oven.
Verwijder dan het aluminiumfolie en giet het vocht af.
Bak de cake nu nog eens 30-45 minuten.
Met een prikker kun je controleren of de cake gaar is.
Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake klaar.
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
Dan is de kans kleiner dat hij uit elkaar valt.
En dan is het tijd om te smullen!

Mmm... ik heb er nu al zin in.
Maar de cake van de foto is helaas al op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten