dinsdag 9 oktober 2012

Appel-speltmuffins

Deze muffins zijn zó lekker, die moet je echt eens proberen!

Deze muffins zijn heerlijk als ontbijt, 
maar natuurlijk kun je ze ook nemen als tussendoortje.

Droge ingrediënten:
- 200 gr. speltbloem
- 40 gr. havermout
- 10 gr. bakpoeder
- 70 gr. palmsuiker
- 0,5-1 tl. kaneel
- snufje zout
- noten en cranberries

Natte ingrediënten:
- 1,5 geraspte appels
- 2 geklutste eieren
- 0,8 dl. plantaardige olie
- 0,8 dl. ahornsiroop
- scheutje vanille extract

Neem 2 kommen. Mix in de ene kom de droge ingrediënten door elkaar en in de andere kom de natte ingrediënten. Schep het beslag in een muffinvorm en bak het gedurende 20-25 minuten op 175 graden.

Het originele recept komt van deze website. Ik had niet alle ingrediënten in huis, dus heb ik het recept aangepast. Daarnaast heb ik een muffinvorm voor 12 muffins. Het beslag van die website is voor ongeveer 18-20 muffins.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten