vrijdag 12 oktober 2012

Jakobus - Week 9


~ Jakobus 4 vers 13-16 ~
'Welaan dan, gij, die zegt: Vandaag of morgen gaan wij op reis naar die en die stad, wij zullen er een jaar doorbrengen, zaken doen en winst maken. Gij, die niet eens weet, hoe morgen uw leven zal zijn! Want gij zijt een damp, die voor een korte tijd verschijnt en daarna verdwijnt. In plaats van te zeggen: Indien de Heere wil, zullen wij leven en dit of dat doen. Maar nu roemt gij in uw grootspraak; al zulk roemen is verkeerd.'
Wij mensen zijn vaak zo druk met allerlei plannen maken, dat we vergeten dat de uitvoering van die plannen niet in onze hand liggen, maar in God's hand. Daarmee wil ik niet zeggen dat het maken van plannen verkeerd is, maar dat we niet moeten vergeten om God erbij te betrekken. Wie weet heeft Hij wel hele andere plannen met ons leven. 

Wat er in de toekomst gaat gebeuren, dat weten wij niet. Daarom moeten we niet te hard erop rekenen dat alles gaat zoals wij zouden willen, maar erop vertrouwen dat God alles in Zijn hand heeft en het beste met ons voor heeft.

Onze tijd hier op aarde is maar kort. Een leven kan zo voorbij zijn. Dit is geen reden om steeds over onze schouder te kijken en bang te zijn voor de dingen die voor ons staan, maar het is juist een reden om de tijd die we hier zijn zo goed mogelijk te besteden. Ook al zijn we hier maar kort, we kunnen God's licht laten schijnen voor de mensen om ons heen.

'Als iemand weet goed te doen en het niet doet, is het hem tot zonde.'
~ Jakobus 4 vers 17 ~

Laten we daarom besluiten om onze tijd hier op aarde goed te benutten, 
naar elkaar om te zien, elkaar te helpen, ...
Er is zoveel nood in deze wereld, laten we niet onze ogen daarvoor sluiten,
maar (al is het misschien maar klein) een verschil te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten