woensdag 3 oktober 2012

Slapen in een Sukkah

"(...) Op de vijftiende dag van deze zevende maand begint het Loofhutten-feest voor de Heere, zeven dagen lang. (...) en gij zult vrolijk zijn voor het aangezicht van de Heere, uw God, zeven dagen lang. Gij zult het als een feest des Heeren vieren zeven dagen in het jaar, het is een eeuwige inzetting voor uw geslachten. (...) Zeven dagen zult gij in de loofhutten wonen. (...)
~ Leviticus 23 vers 33-43 ~


Afgelopen zondagavond begon het Loofhuttenfeest.
In deze week is het de gewoonte van het Israëlische volk om in Loofhutten te wonen. Maar in Israël is het natuurlijk een beetje warmer dan hier in het koude, natte Nederland, dus hebben we er onze eigen draai aan gegeven.

In de Bijbel staat dat we zeven dagen in loofhutten moeten wonen.
Dus zeven dagen lang slapen wij in een geïmproviseerde loofhut.
Behalve slapen, hebben we er ook al gegeten en tijd doorgebracht, 
bijvoorbeeld door spelletjes te doen, te lezen, te haken, enz.

Omdat het voor het eerst is dat we het thuis vieren, zoeken we hierin nog onze weg. En al voldoet het misschien niet aan alle gangbare regeltjes rondom Loofhuttenfeest, ik denk dat het vooral om ons hart gaat.
Door het op deze manier te vieren, proberen we God te gehoorzamen.

Gezellig is het in elk geval, dus vrolijkheid alom hier in huis.












De Sukkah (loofhut) is gemaakt van pvc-buizen, als twee bogen in de hoeken van het bed gestoken. De twee bogen heb ik met een andere buis aan elkaar gekoppeld, zodat het een steviger geheel werd. Bij gebrek aan beter heb ik 2 vitrages er overheen gespannen. Maar een loofhut is natuurlijk niet compleet zonder loof (bladeren/takken van loofbomen). De kronkelwilg moest er daarom aan geloven en met wat Ty-wraps begon het al ergens op te lijken. Met een lampje en wat versieringen was de loofhut compleet. (Nu maar hopen dat de blaadjes aan de takken blijven zitten tot het einde van het feest.)












De ideeën voor een loofhut voor volgend jaar borrelen al rond in mijn hoofd.
Dus volgend jaar beginnen we waarschijnlijk wat eerder met de voorberei-dingen, zodat we tijd genoeg hebben om de spullen te verzamelen die we ervoor nodig hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten