maandag 16 april 2012

Wentelteefjes


Oud brood weggooien vind ik zonde.
Je kunt er namelijk altijd nog wat mee doen.
Eén van mijn favorieten is wentelteefjes ervan maken.


Je hebt nodig:
- oud brood
- 2 grote eieren
- 300 ml melk
- suiker
- kaneel
- roomboter

Stap 1:
Neem een diep bord en breek hierin de eieren.
Kluts ze met de melk los. Zorg dat het een egaal mengsel is.
Voeg hier naar smaak wat suiker en kaneel aan toe.

Stap 2:
Doe een klontje boter in de pan.
Laat de boter smelten en verdeel het over de pan.

Stap 3:
Leg een oude boterham in het bord.
Tel tot 3 en draai dan de boterham om.
Na nog 3 tellen kun je de boterham in de pan leggen.

Stap 4:
Bak de boterham aan beide kanten mooi goudbruin.
Als het te hard gaat, zet je het vuur lager
en voeg je wat extra boter toe.

Tip:
Wentelteefjes zijn heerlijk om zo te eten,
maar je kunt ze ook eten met suiker en kaneel of jam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten