woensdag 23 mei 2012

Fruitburst Muffins

Ken je deze muffins al?
Boordevol fruit en helemaal zonder suiker!













Je hebt nodig:
- 225 gr. bloem
- 2 tl. bakpoeder
- 2 grote eieren
- 50 gr. gesmolten boter
- 175 ml. (magere) melk
- 100 ml. honing
- 140 gr. blauwe bessen
- 85 gr. gedroogde cranberries
- 140 gr. rozijnen
- 140 gr. gedroogde abrikozen (kleingesneden)
- 1 tl. sinaasappelrasp
- 1 tl. kaneel











 









Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Zeef de bloem samen met de bakpoeder en de kaneel in een kom. 
Roer dit door elkaar.
Klop in een andere kom de eieren los. 
Voeg al roerend de gesmolten boter, melk en honing toe. 
Zorg dat het een mooi glad geheel wordt.
Nu kun je het bloemmengsel en het fruit toevoegen. 
Roer dit nu losjes door elkaar. 
Het is niet erg als er klontjes in blijven zitten.
Schep het beslag over in je muffinblik.
Zet het gedurende 20 tot 25 minuten in de oven.
De muffins zijn klaar als ze mooi gerezen zijn en bruin gekleurd.

Tip:

Laat de muffins even afkoelen in het muffinblik.
Ik was erg ongeduldig en wilde de muffins er te snel uithalen.
Helaas gingen daardoor een aantal muffins stuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten