donderdag 24 mei 2012

Zalmpakketjes


Je hebt nodig: (voor 2 personen)
- 2 zalmfilets
- 1 bolletje mozzarella
- 1 tomaat
- 4 plakjes bladerdeeg
- zout & peper
- 1 klein ei




Stap 1:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes.
Dep de plakjes een beetje af met keukenpapier,
zo worden de pakketjes iets minder nat.

Stap 2:

Rol met een deegroller het bladerdeeg wat uit.
Leg op 2 plakjes bladerdeeg wat mozzarella.
Hier bovenop leg je 1 of 2 plakjes tomaat.

Stap 3:

Vervolgens leg je een zalmfilet op ieder stapeltje.
Hier leg je weer 1 of 2 plakjes tomaat op.
Dan dek je de tomaat af met de rest van de mozzarella.

Stap 4:

Leg de overgebleven plakjes bladerdeeg bovenop de stapeltjes.
Vouw voorzichtig de pakketjes dicht.
Druk de randjes voorzichtig aan, zodat ze blijven plakken.

Stap 5:

Klop het eitje los en bestrijk hiermee de pakketjes.
Strooi er dan wat zout en peper overheen.
Nu kunnen de pakketjes 20-25 minuten de oven in.
De pakketjes zijn klaar als ze er mooi goudbruin uitzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten