donderdag 28 maart 2013

Amandel-dadelcake

Ook zonder bakpoeder en tarwebloem kun je een heerlijke cake maken.


Je hebt nodig:
- 5 eieren
- 175 gr. palmsuiker
- 200 gr. amandelmeel
- een scheutje vanille extract
- dadels en noten naar smaak

Splits de eieren. 

Doe de eigelen samen met de suiker in een grote kom
en mix dit met een mixer mooi romig.
Voeg dan het vanille extract toe en roer het door.

Doe de eiwitten in een aparte (vetvrije) kom.
Klop de eiwitten met een mixer stijf.
(tot je het op z'n kop kunt houden)

Schep de eiwitten voorzichtig door de eigelen.
Schep nu ook het amandelmeel er doorheen.

Snijd/hak de dadels en noten klein
en roer ze voorzichtig door het beslag.

Stort het beslag in een ingevette cakevorm.
Zet de cake in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Bak de cake gedurende ongeveer 40-50 minuten.
(check met een saté-prikker of de cake vanbinnen gaar is)

Laat de cake goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
Snijd de cake in plakken en geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten