woensdag 27 maart 2013

Mueslirepen

Mix het volgende in een kom door elkaar:
2,5 cup puffs (gezoete, gepofte rijst), 2 cup havermout, 0,5 cup rozijnen, 
0,5 cup cranberries, 5 eetlepels zaden 
(bijv. sesamzaad, lijnzaad, chiazaad)
en 2 eetlepels kokosrasp.


Zorg dat het goed gemengd is.
Doe het volgende in een steelpan:
0,5 cup palmsuiker, 0,5 cup agavesiroop, 
5 eetlepels kokosolie, 100 gram roomboter.

Smelt dit (al roerend) op laag vuur.
Roer het daarna in de kom erbij.
Verdeel het mengsel op een bakplaat.


Druk de bovenkant van het mengsel plat met de bolle kant van een lepel.
Bak het gedurende 20-25 minuten in een oven op 175 graden.

Laat het goed afkoelen voordat je het in stukken snijd.
Echt mooi zijn ze niet, deze repen, ze kruimelen nogal.
(deze kruimels smaken prima door de yoghurt)
Maar ze smaken overheerlijk.

NB. Ik heb het recept inmiddels aangepast (de hoeveelheid boter & kokosolie)
     en nu kun je mooie repen ervan snijden, die praktisch niet kruimelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten