donderdag 9 augustus 2012

Bananen-aardbeientaart

Kun je geloven dat hier geen suiker in zit?

Je hebt nodig:

- 4 geprakte bananen
- 2 grote eieren
- 1,5 cup bloem
- 1/3 cup yoghurt
- 1/4 cup plantaardige olie
- 1 tl. natriumbicarbonaat (baking soda)
- 2 tl. wijnsteenzuurbakpoeder
- 1 bakje aardbeien
- 1  à 2 bekertjes verse slagroom
- druppels stevia

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Neem een kom en doe hierin de bananen, olie, eieren en yoghurt.

Mix dit met een mixer tot het een romige, beetje schuimende massa.
Voeg de bloem, baking soda en bakpoeder toe en mix nogmaals goed.
Vet een springvorm in van minimaal 20 cm doorsnee.
Schep het beslag in de springvorm. 

Bak het nu 15-25 minuten.

Controleer met een prikker of de cake gaar is. 
(als je in de cake prikt, komt de prikker er dan schoon uit)
Laat de cake afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom met stevia naar smaak.

(ik voeg 15 druppels stevia toe aan 1 bekertje slagroom)
Snijd ook alvast de helft van de aardbeien in plakjes.













Als de cake is afgekoeld, snijd je hem in 2 lagen.

Besmeer beide binnenkanten met een laagje slagroom.
Beleg de onderste laag met de plakjes aardbei.
Leg daarna de bovenste laag er weer bovenop.

Snijd de taart in punten. (ongeveer 8-10 stuks)

Doe op iedere punt 2 kloddertjes slagroom en 2 aardbeien.

Deze taart zal het goed doen op elk feestje,

zelfs bij mensen die normaal wel suiker eten.

Tip:

Dit recept komt uit het boek 'Sweet and sugarfree' van Karen Barkie.
In dit kookboek staan allemaal recepten zonder suiker.
Alles is op natuurlijke wijze gezoet met fruit en fruitsappen.
Het kookboek is een echte aanrader voor diegenen die suiker 
willen bannen uit hun dieet.
In het boek staan namelijk nog veel meer recepten voor
taart, koek, cake, toetjes, broodbeleg, drinken, enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten